Damas Seed Processing AS

Rensemaskiner av høy kvalitet og med mange muligheter.

Danske Damas Seed Processing - en skikkelig tungvekter i sin bransje.

De er den desidert eldste og ledende produsenten av rensemaskiner for alle sorter korn og frø, så vel som for eksempel belgfrukter og mais. Alle de prinsipper som ligger til grunn for utformingen av maskinene helt tilbake fra oppstarten og frem til i dag, blir fortsatt benyttet av alle som lager korn- og frørensemaskiner. Firmaet har mottatt en rekke utmerkelser gjennom tidene, blant annet fikk de gullmedalje under Verdensutstillingen i Paris i 1900. SEB Produkter har lang erfaring med disse rensemaskinene og er stolt av å representere Damas Seed Processing i Norge.

Over 150 år med kunnskap og engasjement

Damas ble grunnlagt i 1863 av den unge håndverkeren Jens Nielsen som akkurat hadde konstruert sin aller første kornrensemaskin. Firmaet har gjennom sine 150 års historie alltid lagt seg i selen for å lage gode produkter basert på kundenes tilbakemeldinger. I sitt produktspekter finnes derfor mange forskjellige typer rensemaskiner som vil kunne dekke ethvert ønske og behov for rensing av blant annet korn, frø og belgfrukter. Damas Seed Processing produserer rensemaskiner med plansold, runde sold og med luft. Det modulære systemet gjør det lett å tilpasse maskinene i henhold til produkt og kapasitet.
I tillegg til å lage rensemaskiner produserer Damas Seed Processing også filter av god kvalitet, fargesorterer samt maskiner som tinere og strå- og/ halmtromler.

I 1998 ble Damas kjøpt opp av Skiold AS. Produktspekteret kraftig utviklet, samtidig som det ble investert i moderne produksjonsanlegg til stor fordel for begge selskapene som en del av SKIOLD-konsernet. I dag står DAMAS-merket og produktutvalget sterkere enn noen gang.

Siden frøvirksomhet er en nisjemarked som krever spesialisert kunnskap, fokus og oppmerksomhet, ble salgs- og produktkunnskapen til forretningsenheten SKIOLD SEED overført til et nytt selskap i 2022. Kvalitet og kunnskap i alle ledd er ivaretatt i Danish Seed Processing A/S med merkevarenavnet Damas Seed Prosessing AS.

SEB Produkter AS forhandler både deler, service på eksisterende og nysalg av alle Damas Seed Processing sine rensemaskiner. Ta kontakt med oss om du ønsker mer info om våre rensemaskiner.

SEB Produkter AS forhandler både deler, service på eksisterende og nysalg av alle Damas sine rensemaskiner.

Her kan du lese mer om noen av maskinene vi tilbyr fra denne velrennomerte danske produsenten.